Wie ben ik?

Wie is Paardrijden vanaf de grond?

Mijn naam is Nicole Nagtzaam en samen met mijn paard Puck een 12-jarige ruin ben ik Paardrijden vanaf de grond begonnen in 2019.

Hoe het allemaal begonnen is? Toen ik klein was mocht ik niet op paardrijden, simpelweg omdat dit te duur was, maar dit is toch altijd blijven kriebelen. Die paarden hadden (en hebben) een onwijze aantrekkingskracht op me. Dus als je dan eenmaal je eigen centen gaat verdienen kan je ook gaan leren paardrijden. Dus ben ik gaan lessen en al snel kwam mijn eerste grote paardenliefde Mexx. Van hem heb ik veel geleerd, maar vooral het genieten van de samenwerking met een paard heb ik aan hem te danken.

Puck is mijn eerste eigen paard. Ik kocht hem op 1.5jarige leeftijd en we hadden al zo een band samen dat het zadelmak maken een kwestie was van opstappen en wegrijden. Ik ben wel iemand die graag een doel voor ogen heeft dus gingen we trainen voor een dressuurwedstrijd. Dit was echter niet aan ons besteed, puur door mijn eigen zenuwen.

Maar toch wilde ik wel goed mijn paard kunnen trainen zodat hij sterker en soepeler werd. Via een advertentie voor een basiscursus Rechtrichten en Academische rijkunst van Pam’s Training zijn we in aanraking gekomen met het werken aan de hand.

En toen ging het allemaal heel snel! Puck zette iedere training zijn beste beentje voor (en onder). En als mensen je dan bezig zien gaan ze vragen stellen. Of ik even mee kon kijken en kon helpen. Tuurlijk! Maar ik ben wel iemand die het dan goed wil kunnen en goed wil kunnen uitleggen. Zo ben ik in 2019 begonnen aan de instructeursopleiding bij de Paardenbasis van Marion van de Klundert, ridder in de Academische rijkunst en Bent Branderup trainer. In oktober 2019 heb ik mijn diploma gehaald en nu wil ik vooral leuke ruiters en paarden lesgeven en kennis laten maken met het werken aan de hand! Uiteraard ben netjes verzekerd voor het lesgeven en werken met andermans paarden via Equine Risk.

Daarnaast ben ik sinds september 2022 ook gediplomeerd paardensportmasseur opgeleid door Bartels horse & health instituut en hoop ik hiermee ook veel paarden te kunnen helpen!